Osam decenija rada OŠ „Vuk Karadžić“ u Boru

BOR – Najstarija obrazovna ustanova u Boru, Osnovna škola „Vuk Karadžić“, obeležava veliki jubilej – 80 godina postojanja i uspešnog rada.

Sa 22 odeljenja u matičnoj školi i izdvojenim odeljenjem u Slatini, 3 odeljenja za obrazovanje odraslih i grupom za pripremni predškolski program, produženim boravkom i mnoštvom sportskih, naučnih i umetničkih sekcija, naša škola može da se pohvali odličnom organizacijom i stručnim kadrom. Imamo odličnu saradnju sa ostalim školama u gradu, ali i van naše opštine, kao i sa Opštinom Bor, a ovom prilikom se zahvaljujem Lokalnoj samoupravi koja nam uvek izlazi u susret i pomaže kada je to potrebno„, kaže Ivana Pajkić direktor Osnovne škole “ Vuk Karadžić“ u Boru. Kontinuirana edukacija nastavnog kadra, obnavljanje i osavremenjavanje nastavnih sredstava, doprinose stalnom napretku učenika koji osim dobrog uspeha u školi, postižu i zapažene rezultate na takmičenjima. Škola se između dva praznika  može pohvaliti i investicijama, kako u matičnoj školi u Boru, tako i u izdvojenom odejenju u Slatini.

Između dva praznika, u matičnoj školi je renoviran krov,zamenjena stolarija u izdvojenom odeljenju u Slatini, kabinet informatike opreljen je sa novih 12 računara a u toku je uređenje ograde sportskog terena. Planiramo renoviranje fasade koje će početi kada zvanično budu odobrena sredstva za sanaciju fasade škole kao zaštićenog spomenika kulture, a kako bi se taj proces ubrzao pomažu nam članovi Opštinskog veća Opštine Bor, pa se nadamo da će već na proleće početi i ovi radovi„, dodala je Ivana Pajkić direktor Osnovne škole „Vuk Karadžić“ u Boru.

Bogat program obeležavanja Dana škole čine dečija predstava „Đačko doba Branislava Nušića“,  promocija časopisa „Vuk“, kviz znanja o Vuku Karadžiću i brojne sportske aktivnosti koje su realizovane u prethodnih nedelju dana.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *