Osiguranje poljoprivrednih gazdinstava

0
SRBIJA – Godinama unazad Srbija se suočava sa katastrofalnim vremenskim prilikama koje prete i uništavaju poljoprivrednu proizvodnju, pa je iz tog razloga neophodno da poljoprivrednici osiguraju svoje useve. Ove, za razliku od prethodnih godina, zabeležen je porast broja osiguranih gazdinstava. U Timočkoj krajini taj broj je najveći u Knjaževcu, slede Kladovo i Negotin, dok je u Bor vrlo mali procenat osiguranih površina.
„Prošle godine osiguravajuće društvo Dunav je na prostoru Timočke krajine isplatilo preko 30 miliona dinara poljoprivrednim osiguranicima usled nastale štete. Za registrovana poljoprivredna gazdinstva država od 2013 godine vraća 40 procenata od plaćene premije osiguranja. Uslov je da poljoprivredno gazdinstvo bude registrovano, da ima osigurano i da je to osiguranje plaćeno“ – izjavio je Ivan Micić, menadžer prodaje kompanije „Dunav osiguranje“.
Osnovni rizici koji su pokriveni osiguranjem su štete nastale usled požara, grada i udara groma. Osiguranik može takođe, ako oseti potrebu, da uplati i osiguranje od dopunskih rizika kao što su poplave i oluje.
[iframe frameborder=“0″ width=“600″ height=“450″ src=“//www.dailymotion.com/embed/video/x2qtcu8″ allowfullscreen ]

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *