Otpis kamata dužnicima i plan zapošljavanja na sednici Skupštine grada Bora

0

BOR – Pred odbornicima Skupštine grada Bora naći će se na narednoj sednici još pet predloga odluka koje su usvojili članovi Gradskog veća na 47. sednici.

Između ostalog usvojen je predlog Lokalnog akcionog plana zapošljavanja kojim je predviđeno 30 miliona dinara za četiri programa. Najviše novca predviđeno je za javne radove, 17 i po miliona dinara, sedam i po miliona za stručnu praksu i pet miliona za samozapošljavanje. Dat je i predlog da se u saradnji sa srednjim školama u Boru organizuje dokvalifikacija nezaposlenih koji imaju prvi ili drugi razred srednje škole do trećeg stepena za zanimanja potrebna kompaniji Ziđin, rudarske, elektro i mašinske struke.

Usvojen je i predlog preporuke da se građanima koji imaju dug za komunalne usluge, kada potpišu reprogram i ukoliko ga redovno izmiruju otpiše kamata, Ukupno smanjenje duga građana po ovom osnovu moglo bi da iznosi oko 370 miliona dinara, kaže Aleksandar Milikić, gradonačelnik Bora, što bi bila velika olakšica, a javna preduzeća bi tačno znala kojim novcem raspolažu. Predloženo je i da za one koji redovno izmiruju obaveze, računi umanje za pet odsto.

O ovim predlozima odlučivaće odbornici Skupštine grada na sednici koja se očekuje krajem naredne nedelje.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *