Otpis kamata, javna svojina, prostorni planovi i ufinansiranje na sednici Skupštine grada u Boru

BOR – Među najvažnije odluke koje su usvojene na 12. sednici Skupštine grada Bora spada set odluka kojim se daje mogućnost i određuju pravila za otpis kamata na dug za komunalne usluge. Njima je predviđeno da ukoliko dužnik potpiše reprogram, koji u zavisnosti od visine duga može biti i do 120 rata, kamata bude otpisana po isplati poslednje rate i da se ne računa u periodu trajanja reprograma. Takođe, odobren je popust od pet odsto za sve građane koji redovno izmiruju obaveze za komunalne usluge.

Usvojene su i odluke o javnoj imovini kojima se omogućava pokretanju postupka javne licitacije za deo objekta Kapije grada koji pripada lokalnoj samoupravi, zatim o prenosu osnivačkih prava nad Domom zdravlja Bor sa lokalne samouprave na Republiku Srbiju, prenosu dela zemljišta koje je Grad Bor otkupio za potrebe proširenja groblja na JKP „3. oktobar“ i podnošenju zahtevu za prenosu dela parcela u industrijskoj zoni sa republike na Grad Bor.

Usvojene su i odluke o izradi izmena i dopuna Prostornog plana Bora, čime se zabranjuje izgradnja mini hidroelektrana na teritoriji grada Bora, plana detaljne regulacije područja vetroelektrane na Crnom Vrhu i područja namenjenog izgradnji teretne obilaznice oko Bora.

Odbornici su prihvatili i odluku o pokretanju konkursa za sufinansiranje poljoprivredne proizvodnju, kojim je 2020. godine predviđeno 45 miliona dinara za ovu namenu i povećanju učešća lokalne samouprave sa 30 na 70 odsto u sufinansiranju uređenja fasada zgrada.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *