Otvara se punkt za imunizaciju protiv korona virusa

BOR-U Klubu za stara lica u Penzionerskoj ulici jedan u Boru otvara se punkt za imunizaciju protiv kovida 19. Cilj formiranja punkta je da se na organizovan način,uz poštovanje svih mera zaštite od infekcije, u što kraćem roku vakciniše što veći broj građana, a na predlog Doma zdravlja, rečeno je na sednici Gradskog štaba za vanredne situacije u Boru na kojoj je usvojen zaključak o formiranju ovog punkta.

Očekujemo da ćemo toko sutrašnjeg dana dobiti još jednu količinu vakcine,ali kineske i već od ponedeljka može da počne imunizacija građana“, rekla je dr Vesna Radosavljević, direktor Doma zdravlja u Boru.

Očekuju se takođe i nove količine Fajzerove i ruske vakcine Sputnjik, ali za sada se ne zna kada će biti dopremljene u Bor. Svi građani zainteresovani za vakcinaciju mogu se prijaviti putem portala e Uprava, kao i informisati u epidemiološkoj službi ili kod izabranog lekara u Domu zdravlja. Građanima će od ponedeljka biti  na raspolaganju kontakt telefon punkta za imunizaciju 030 425-052. U Domu zdravlja u Boru u prethodnih nekoliko dana Fajzerovu vakcinu je primilo 75 zdravstvenih radnika i korisnika Doma za stara lica Vila Katarina.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.