BOR – Nakon dužeg perioda, u uobičajenom večernjem terminu, otvoren je Majski likovni salon, koji već 16 godina neguje tradiciju i prezentuje likovno stvaralaštvo borskih umetnika.

Zadovoljan sam što smo otvaranje organizovali u večernjem terminu, kao i ranije, kako bi veći broj Borana mogao da prisustvuje. Zadovoljan sam što naše udruženje postoji i bez obzira na uslove i okolnosti opstaje, ali sam nezadovoljan malim brojem umetnika koji su konkurisali ove godine, verovatno je cela situacija u vezi sa koronom uticala na to. Nadam se da će ih biti više već na narednoj, Oktobarskoj izložbi. Na konkursu je učestvovalo 13 autora, a od ponuđenih 27, izabrano je 25 radova. Običaj je da selektor bude iz drugog grada, ali je ove godine zbog izmenjenih okolnosti i finansija, selekciju radova obavila Marijana Nedeljkov, borski akademski slikar“, rekao je Ratko Janković, predsednik Udruženja likovnih umetnika „Vane Živadinović Bor“ u Boru.

Zahvalivši se posetiocima i autorima koji su vredno radili tokom prethodne godine, Ratko Janković je pozvao borske umetnike da se pridruže udruženju i  na narednim izložbama pokažu sugrađanima talenat i stvaralaštvo koje poseduju. Udruženje planira i aktivnosti na otvorenom, slikanje u prirodnom okruženju, koje pruža neiscrpnu inspiraciju, druženje i razmenu iskustava među likovnim stvaraocima. Majski likovni salon je otvoren do 7. juna, a već za 8. jun zakazano je otvaranje nove samostalne izložbe portreta autora Ratka Jankovića.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *