BOR-Dom starih „Vila Katarina“ u Boru primio je prve stanare. Na površini od 1.700 kvadratnih metara smešteno je više od 30 savremeno opremljenih soba, od kojih su 70 odsto dvokrevetne. U objektu, kapaciteta 70 ležajeva, trenuto je 12 korisnika iz Bora koji su izuzetno zadovoljni smeštajem i uslugom.

Sobe su lepo opremljene i Boru je ovakva ustanova stvarno bila potrebna“, rekao je jedan od stanara Doma starih u Boru.

Nije imao ko da me čuva i došla sam u dom. Ovde je lepo, sve je organizovano, lep smeštaj, hrana dobra, osoblje ljubazno. Nemam primedbi“, dodala je penzionerka iz Bora.

Opština Bor predala je u zakup Dom starih početkom  marta Milovanu Đuriću,vlasniku  doma u Knjaževcu, koji je izrazio zadovoljstvo što je u planiranom roku otvorio ovaj objekat.

Pošto je dom sagrađen pre nekoliko godina imali smo neke prepravke na instalacijama. Primili smo najpre tri korisnika, a sada 12. Saradanici i ja smo zadovoljni početkom, a očekujemo i veći broj stanara pošto ima interesovanja“, rekao je direktor Milovan Đurić.

 Za sada je zaposleno  15 radnika, među kojima, su lekar, socijalni radnik, medicinske seste, fizioterapeut. U planu je još desetak kada bude maksimalna popunjenost kapaciteta.

Mi se trudimo da im obezbedimo kvalitetan društveni život, a zajedno rešavamo i sve njihove probleme“, ističe Maja Milošević, socijalni radnik.

Pružamo im sve usluge. Merimo im pritisak više puta u toku dana, merimo šećer u krvi i pružamo im osnovne usluge opšte prakse“, dodala je dr Ivana Radosavljević, doktor opšte medicine.

Cena smeštaja je 36 hiljada za pokretne i 42 hiljade dinara za nepokretne osobe. Dom starih  je sagrađen 2012. godine.  Izgradnju je finansirao Rudarsko topioničarski basen Bor.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.