Otvoren renoviran i prošireni objekat vrtića u Rudnoj Glavi

0

U objektu Predškolske ustanove “Marija Munćan” u Rudnoj Glavi ubuduće će, pored predškolaca, boraviti i deca mešovite grupe, od tri do pet i po godina. Kompletno renoviranje objekta finansijski je podržala Opština Majdanpek, dok je Ministarstvo prosvete dve radne sobe i prateće prostorije opremilo neophodnim nameštajem, najsavremenijim učilima i didaktičkim materijalom.

MAJDANPEK – U objektu Predškolske ustanove “Marija Munćan” u Rudnoj Glavi, koji se nalazi u okviru Osnovne škole “Branko Perić”, ubuduće će, pored predškolaca, boraviti i deca od tri do pet i po godina.

Proširenje vrtića inicirali su, pre svih, roditelji mališana iz ovog sela, posebno majke zaposlene u nedavno otvorenom pogonu fabrike “Jumko”. Kompletno renoviranje objekta finansijski je podržala Opština Majdanpek, dok je Ministarstvo prosvete, kroz projekat za koji smo konkurisali, dve radne sobe i prateće prostorije opremilo neophodnim nameštajem, najsavremenijim učilima i didaktičkim materijalom”, kaže Jelena Sperlić, direktor PU “Marija Munćan” u Majdanpeku.

Lokalna samouorava je poslednjih godina dosta uložila u školske i predškolske ustanove, trudeći se da ravnomerno sredstva za te namene raspoređuje, kako u Majdanpeku i Donjem Milanovcu, tako i u selima naše opštine”, rekao je na otvaranju renoviranog predškoslkog objekta u Rudnoj Glavi Nikola Naunović, predsednik SO Majdanpek.

Vrtić u Rudnoj Glavi trenutno pohađa 25 mališana i uslovi u kojima će ubuduće boraviti u potpunosti su prilagođeni novim osnovama predškolskog obrazovanja, nazvanim “Godine uzleta”.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *