Otvoren „Sajam poljoprivrednih gazdinstava“ u Boru

BOR – U holu Sportskog centra u Boru danas je otvoren prvi Sajam individualnih registrovanih poljoprivrednih gazdinstava sa teritorije grada Bora i radionica koje se bave izradom suvenira.

Učestvuje 14 gazdinstava sa raznovrsnim domaćim proizvodima od mleka i sira, mesa, povrća, voća, meda, rakije, vune. Organizator manifestacije je grad Bor, a nosilac projekta Biznis inkubator centar u Boru„, kaže Radojica Trailović v.d.direktora Biznis inkubator centra u Boru.

Ideja je pokrenuta na inicijativu poljoprivrednih gazdinstava u Boru, nakon razgovora lokalne samouprave sa meštanima borskih sela, a plan je da se u narednom periodu napravi veletržnica u Boru, sa stalnom prodajnom postavkom, pa je ovaj sajam samo početak tog plana. Ovo je pravi put da pomognemo našim poljoprivrednim gazdinstvima da izađu na tržište na ovaj način, a u budžetu za 2020. godinu opredelili smo pet miliona dinara za etno turizam i ovakve manifestacije„, rekao je na otvaranju Ljubiša Repedžić, član Gradskog veća u Boru.

Prvi Sajam registrovanih poljoprivrednih gazdinstava sa teritorije grada je izložbeno – prodajnog karaktera i trajaće do 27. decembra.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *