BOR – U Slatini kod Bora otvoren je renovirani sport klub. Uz pomoć Rudarsko topioničarskog basena Bor i privatnih preduzetnika prostorije u zgradi,  površine oko 200 kvadratnih metara, su okrečene i opremljene odgovarajućim nameštajem.

„Meštani sela Slatina do skoro su bili izloženi najjačem udaru dima i kada su se oslobodili dima, cilj nam je da deca i meštani nađu svoje mesto i uveče izađu i budu na sigurnom, pod kontrolom roditelja. Uložili smo ne toliko novca koliko rada da našoj omladini bude lepše“, rekao je generelani direktor Rudarsko topioničarskog basena Bor Blagoje Spaskovski.

U veoma kratkom roku objekat, koji je bio u katastrofalnom stanju, je renoviran.

„Lepili smo pločice, krečili, farbali lamperiju, obezbedili stolove, dobili smo i novi televizor“, dodao je Boban Milojković, članSaveta MZ Slatina.

Zgradi u centru sela, spolja i unutra vraćen je stari sjaj i ponovo je na raspolaganju onima kojima i pripada – članovima fudbalskog kluba  Slatina i omladini koja do sada nije imala gde da se okuplja.

„Iz ovih objekata će izrastati budući radnici, tehničari, inženjeri. Zahvalan sam svima onima koji su radili na objektu“, dodao je Spaskovski.

„Omladina se do sada okupljala u parkovima, tako da im ovaj objekat mnogo znači“ dodao je Boban Milojković.

 Zajednička zgrada mesne zajednice i Fudbalskog kluba Slatina sagrađena je devedesetih godina, i skoro dve decenije bila je iznajmljena  privatnicima.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *