Otvorena izlagačka sezona u majdanpečkoj galeriji

Međunarodnom izložbom akvarela „Omaž“, članova IWS  Svetskog udruženja akvarelista, koje ima svoj ogranak i u Srbiji, u galeriji Centra za kulturu Majdanpek otvorena je ovogodišnja izlagačka sezona. Ljubitelji likovne umetnosti u Majdanpeku do kraja godine biće u prilici da vide ukupno 23 umetničke postavke.

MAJDANPEK – Međunarodnom izložbom akvarela „Omaž“, članova IWS  Svetskog udruženja akvarelista u galeriji Centra za kulturu Majdanpek otvorena je ovogodišnja izlagačka sezona.

Ovo Udruženje, koje ima svoj ogranak i u Srbiji, postoji punih 11 godina, a priliku da otvori ovogodišnju izlagačku sezonu u majdanpečkoj galeriji, dobilo je povodom Svetskog dana akvarela.

Sa otvaranjem ovog galerijskog prostora, pre puno godina, Majdanpek je pokazao da je grad koji ceni umetnost. Trudićemo se da i ubuduće budemo dobri domaćini i da podržavamo i negujemo likovno stvaralaštvo“, rekao je na otvaranju prve ovogodišnje izložbe Gorčilo Potpara, v.d. direktora Centra za kulturu Majdanpek.

Proglašavajući zvanično izložbu otvorenom, Tatjana Karabašević, organizator ove postavke je napomenula da se na grupnoj izložbi „Omaž“ mogu videti i radovi nagrađenih akvarelista od strane međunarodnog žirija, Ljiljane Kovačević iz Novog Sada, Slađane Stanić iz Beograda i Sandre Stoimenov iz Bosilegrada.

Tokom ovogodišnje izlagačke sezone ljubitelji likovne umetnosti u Majdanpeku biće u prilici da u gradskoj galeriji vide ukupno 23 izložbene postavke, autora iz Majdanpeka i drugih gradova Srbije i okruženja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.