Otvorena Izložba fotografija „Razglednica Bora“

0

U borskom muzeju sinoć je otvorena izložba fotografija „Razglednica Bora“. Boranin Dragan Novaković, autor izložbe za postavku je odabrao fotografije koje prikazuju karakteristične sadržaje Bora i okoline, koji bi mogli biti zanimljivi turistima.

BOR – Povodom Oktobarskih svečanosti, obeležavanja Dana grada Bora, u Muzeju rudarstva i metalurgije otvorena je izložba fotografija “Razglednica Bora“, autora Dragana Novakovića. To je Draganova prva samostalna izložba, a na fotografijama su prikazani verski objekti, značajne građevine, panorame kao i pejzaži Bora i okoline. Fotografije su sastavni deo „Virtuelne razglednice Bora“, mobilne aplikacije koja posetiocima omogućava informacije, tekstualne i vizuelne o najznačajnijim turističkim i kulturnim sadržajima u gradu.

Pokretanjem aplikacije „Virtuelna razglednica Bora“ došli smo do ideje da organizujemo izložbu na kojoj ćemo predstaviti deo fotografija koje se u njoj nalaze. Osim fotografija, tu su predstavljeni video zapisi, kao i 3D panorame. Projekat traje već dve godine, a podržava ga resorno ministarstvo“ rekao je na otvaranju autor izložbe Dragan Novaković.

Izložba će biti dostupna posetiocima borskog muzeja do 21.oktobra.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *