Otvorena izložba „Radio – amaterizam u Boru“

0

BOR – Borski muzej rudarstva i metalurgije bogatiji je za još jednu tematsku izložbu. Prema rečima autora, Slađane Đurđekanović Mirić muzejskog savetnika, izložba „Radio-amaterizam u Boru“ promoviše jedan segment tehničkog kulturnog nasleđa, koje na ovom području, kao deo Narodne tehnike, datira od 1946. godine.

Ovo je jedna u ciklusu izložbi koje Muzej rudarstva i metalurgije organizuje, a u vezi sa tehničkom kulturnom baštinom. Dva segmenta su osnovna, pošto je to tema koja nažalost nije puno aktuelna u novije vreme, onda smo običnog posetioca hteli da upoznamo sa osnovama radio – amaterizma. Drugi deo izložbe posvećen je Radio – amaterskom klubu Bor, a ovo je praktično početak istraživanja i možda bi neka buduća izložba mogla da bude posvećena isključivo Radio – amaterskom klubu Bor koji je imao tradiciju dugu 60 godina„, kaže Slađana Đurđekanović Mirić autor izložbe.

 U realizaciji izložbe „Radio-amaterizam u Boru“, osim autora učestvovali su i radio amateri.

Mislim da smo napravili dobar potez, dobra je ideja, ralizacija je već vidljiva, i da smo prvi u Srbiji gde je muzej prihvatio radio – amatere i omogućio da imaju ovakvu postavku onoga čega je nekada bilo, a nadam se da ćemo iz ovoga ponovo da krenemo. Nadam se da će naši mlađi kandidati, a uz pomoć vetrana, da pokrenu novu priču i da je ovo možda kratak period mirovanja, nekog zaborava. Nismo zaboravljeni, i ovo je dokaz„, rekao je Žan Disterlo radio – amater.

Posetioci Muzeja rudarstva i metalurgije mogu da pogledaju ovu postavku, tokom jula i avgusta svakog radnog dana od 8 do 15 časova.

Otvorena izložba „Radio – amaterizam u Boru“, 30. jun 2017. (RTV Bor)

https://www.youtube.com/edit?o=U&video_id=v5yuq0AIvU4

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *