Otvorena ovogodišnja izlagačka sezona u galeriji Centra za kulturu Majdanpek

MAJDANPEK – Sinoć je u Galeriji Centra za kulturu Majdanpek, multimedijalnom izložbom članova Udruženja umetnika Majdanpek, otvorena ovogodišnja izlagačka sezona, u okviru koje će majdanpečka publika moći da vidi ukupno 19 izložbenih postavki.

U okviru prve, predstavili su se majdanpečki umetnici sa oko 50 likovnih radova i skulptura, a svoj doprinos svečanom otvaranju dali su i majdanpečki pesnici, glumci amateri i muzičari, takođe, članovi Udruženja umetnika Majdanpek.

Na samom otvaranju, na poziv Daliborke Marković, predsednice Udruženja umetnika Majdanpek, minutom ćutanja odata je počast Gradimiru Bogdanoviću, osnivaču i predsedniku Udruženja za Majdanpek, velikom prijatelju majdanpečkih umetnika i dugogodišnjem gradskom hroničaru.

Često sam izlagala u Majdanpeku, ali sam sad prvi put u ovom prostoru i zaista sam oduševljena onim što vidim“, reči su Marije Aleksić Čenaković, umetnice iz Žagubice, čiji se radovi, takođe mogu videti na ovoj postavci.

Jednu od skulptura, simboličnog naziva „Borba mišljenja“, majdanpečki autor Mirko Bata Kobau, poklonio je sinoć Bokserskom klubu „Miners“, koji, kako je rekao, neguje ovu plemenitu veštinu.

Prva ovogodišnja izložba u Galeriji Centra za kulturu Majdanpek biće otvorena do 14. februara.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *