Otvorene sportske igre paraplegičara i kvadriplegičara

0

BOR – Na ovogodišnjim 25.SENI Republičkim sportskim igrama paraplegičara i kvadriplegičara Srbije, koje se treći put održavaju u Boru i na Borskom jezeru, takmiči se 150 sportista iz cele Srbije, Slovenije, Makedonije i Bosne i Hercegovine. Nadmetanja se organizuju u pet disciplina, a igre je svečano otvorio predstavnik Ministarstva za rad, zapošljevanje, boračka i socijalna pitanja, Miloš Janković.

Uspeh koji takmičari ostvaruju sami svojim učešćem može se smatrati životnim, a ne samo sportskim. Pobedili ste ne samo prepreke sa kojima se svakdnevno suočavate već i predrasude kojh ima još u delu društva. Zato ove sportske igre nisu značajne samo za vas nego i celu državu“, dodao je Miloš Janković.

Otvaranju je prisustvovao i predsednik Opštine Bor Aleksandar Milikić koji je učesnicima poželeo dobre sportske rezultate i uspešan boravak u Boru.

Zadovoljstvo mi je što stojim ovde pred vama ponosnim, hrabrim ljudima koji znaju da nađu put i ono što rade, rade na pravi način“, rekao je Milikić.

Među takmičarima su bili članovi ekipe paraolimpijaca koji su prošle godine proslavili ime Srbije, svetski prvaci iz Londona, kao i pobednici na drugim turnirima. 25.Republičke sportske igre paraplegičara i kvadriplegičara u Boru na Borskom jezeru završavaju se večeras dodelom priznanja najuspešnijim sportistima. Ovu sportsku manifestaciju podržavaju Ministarstvo za rad, zapoljšavanje, boračka i socijalna pitanja, kompanija Infarm i pojedinačni donatori.

    

 

Otvorene sportske igre paraplegičara i kvadriplegičara, 01. septembar 2017 (RTV Bor)

https://www.youtube.com/edit?o=U&video_id=rijlEP0LdNw

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *