Ove sezone bogatija ponuda za posetioce Kladova

KLADOVO – U prethodnoj godini, u skladu sa epidemiološkom situacijom na području opštine Kladovo održano je 16 tradicionalnih manifestacija koje promovišu ovaj deo Srbije. Nadležni u kladovskoj Turističkoj organizaciji planiraju da ove sezone organizuju i više turističkih, sportskih i kulturnih dešavanja. Prva značajnija manifestacija koja i otvara turističku sezonu, a povodom obeleževanja Dana Opštine Kladovo je Vesela Čaršija.

Etno festival nam je tradicionalna manifestacija. Biće organizovan po 16-ti put, a okuplja najveći broj posetilaca. Za ribilovce i ljubitelje Dunava značajna manifestacija je „Zlatna bućka Đerdapa““, naglasila je direktor TO Opštine Kladovo Aleksandra Vasiljević.

U minuloj godini u opštini Kladovo zabeleženo je 80.000 noćenja, dvostruko više nego prethodne sezone. Kada je reč o promociji prirodnih potencijala ovog kraja napori nadležnih usmereni su na uređenje područja vodopada Blederija, klisure i pećina, na oko 400 hektara, koje je, samo u prošloj godini posetilo oko 10.000 turista.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.