BOR- Nepropisno parkiranje automobila i kamiona nije nikakva novina u velikim gradovima, a posebno u  onim manjim, poput Bora. Jedan takav primer zabeležili smo u naselju Novi gradski centar, preko puta Kapije Bora. Po  tvrdnjama žitelja, nekoliko nesavesnih vozača, uglavnom,  iz drugih gradova Srbije, već duže vreme parkiraju velike kamione na zelenim površinama. Ovo, međutim, nije usamljen primer nepropisnog parkiranja u ovom naselju. U blizini benzinske pumpe i vozači automobila, u potrazi za hladovinom, ne mare za zelene površine. Iako je žiteljima Novog gradskog centra to veliki problem, niko od odgovornih za sada ništa ne preduzima.

Sa estetske strane, što je možda i najmanje bitno, ovakvo parkiranje narušava izgled samog naselja. Važnije je, međutim, ukazati na ovaj problem iz razloga što ovakvo parkiranje  može da izazove nesagledive posledice, jer  vozači nemaju dobar pregled prilikom izlaska na glavnu saobraćajnicu. Uz to, kamioni uništavaju zelene površine, koje nekoliko nedelja, baš u ovom naselju  u velikoj akciji uređuju borski komunalci.

Zvaničnu informaciju  o problemu nepropisnog  parkiranja  u  Novom gradskom centru, pa  i u celom Boru  nismo uspeli da dobijemo. Odgovorni u lokalnoj samoupravi su rekli da je nepropisno parkiranje na zelenim površinama u nadležnosti komunalne inspekcije. Oni, međutim, danas nisu imali vremena, jer su im za ovu temu neophodne duže pripreme. 

Parkiranje na travnatim površinama, 27. septembar 2016. (RTV Bor)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *