Pčelari iz Krivelja obeležili slavu

BOR – Članovi Društva pčelara iz Krivelja poklonili su Osnovnoj školi „Đura Jakšić“ iz ovog sela nadomak Bora, nekoliko košnica u cilju formiranja pčelarskog podmlatka. U malom pčelinjaku, koji  se nalazi na prostoru ove obrazovne ustanove, članovi sekcije  Pčelica će se, uz pomoć iskusnih pčelara, upoznati sa osnovama ovog nadasve korisnog i sve popularnjeg  zanimanja.

„Naša pčelarska sekcija je jedina na području opštine Bor. Pošto je naša škola u selu potrebno je iskoristiti takvu priliku, tim pre jer imamo dobru saradnju sa lokalnom zajednicom. Pčelari su  nam poklonili tri košnice i to je nadam se početak dobre saradnje“ – rekao je direktor OŠ „Đura Jakšić“ u Krivelju Branimir Dević.

„Video sam da su deca veoma zainteresovana za pčelarstvo zato smo se odlučili da im poklonimo ove košnice, ali i opremu.Nadam se da ćemo naredne godine već povećati broj košnica“ – rekao je predsednik Društva pčelara u Krivelju Dragutin Adamović.

Nakon petanestogodišnje uspešne saradnje, a u sklopu aktivnosti povodom krsne slave Velike Gospojine, Društvo pčelara iz Krivelja zbratimilo se sa Društvom pčelara  iz Kladova.

„Društvo iz Kladova postoji više od pola veka i uvideli smo da je logično da naše drugarstvo i saradnja preraste u nešto više“ – dodao je predsednik Društva pčelara „Kladovo“ Ljubomir Čolović.

Društvo iz  Krivelja  ima 160 pčelara  i na 15. mestu  je po broju članova u Srbiji. Ujedinjeni  sa pčelarima iz Kladova smo mnogo jači i lakše ćemo rešavati sve probleme, rekao je predsednik Društva pčelara u Krivelju Dragutin Adamović, prilikom potpisivanja povelje o bratimljenju.

[iframe frameborder=“0″ width=“600″ height=“450″ src=“//www.dailymotion.com/embed/video/x33lqq4″ allowfullscreen ]

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *