Pet metara ogrevnog drveta za socijalno ugrožene u opštini Majdanpek

MAJDANPEK – Odlukom o socijalnoj zaštiti, Opština Majdanpek će i ove godine obezbediti besplatno ogrevno drvo za korisniike novčane socijalne pomoći, vojne invalide koji, osim vojnih prinadležnosti, nemaju drugih prihoda i  učesnike oružanih sukoba tokom devedestih godina. Njima će po izmenjenoj opštinskoj odluci pripasti po pet metara prostornog drveta za šta će, nakon razmatranja zahteva, biti urađena posebna rešenja.

“Pored zahteva, neophodno je priložiti i očitanu ličnu kartu, dokaz o vlasništvu kuće, ili ugovora o zakupu i izjavu dva svedoka o zajedničkom domaćinstvu. Za korisnike novčane socijalne pomoći potreban je rešenje Centra za socijalni rad, a za učesnike rata fotokopija vojne knjižice, ili uverenje nadležnog ministarstva o učečšću u oružanim sukobima”,  napominje Vesna Paunović, iz Opštinske uprave Majdanpek, dodajući da je prošle godine ovo pravo iskoristilo oko 300 građana opštine Majdanpek.

Rok za podnošenje zahteva, koji se mogu preuzeti na pisarnici Opštine Majdanpek, odnosno u mesnim kancelarijama i druge neophodne dokumentacije je 31. maj.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *