Petrović: Godina rigorozne štednje donela rezultate

BOR – Planirani budžet opštine Bor na početku 2016. godine bio je milijardu i 950 miliona dinara. Kasnijim rebalansima je smanjen za 212 miliona dinara odnosno za 12 odsto. Ipak, i pored velikih teškoća godina koja je na izmaku završena je sa više sredstava na računu nego ranijih godina. Uz to ni jednog trenutka račun nije bio u blokadi, a dve obaveze su redovno ispunjavane.

„Godina koja je na izmaku bila je teška za opštinu Bor, ali je zahvaljujući maksimalnim uštedama na svim poljima na kraju godine na računu opštine ostalo više novca nego ranijih godina“ –  rekao je predsednik Opštine Bor Živorad Petrović na novogodišnjoj konferenciji za novinare.

Prema njegovim rečima sve obaveze lokalne samouprave u svim oblastima od školstva, preko socijalne i populacione politike do sporta i zarada zaposlenih su isplaćene, završeni su planirani infrastrukturni projekti, a da se pri tome Opština Bor nije kreditno zaduživala i ne duguje nikome.

Naredne godine planiran je budžet koji je znatno veći u odnosu na 2016. godinu, mere štednje će se nastaviti, ali je znatno više sredstava planirano za kapitalne investicije, naglasio je Petrović.

Petrović: Godina rigorozne štednje donela rezultate, 29. decembar 2016. (RTV Bor)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *