ZAJEČAR – Planom upisa, na teritoriji Borskog i Zaječarskog upravnog okruga, u srednjim školama ima mesta za 2.085 učenika za šta će konkurisati 1966 đaka, kaže Dragoslav Marić, načelnik Školske uprave u Zaječaru. Ministarstvo prosvete je prihvatilo planove upisa i broj odeljenja.  Nisu prihvaćena samo dva smera, ekonomski tehničar u Tehničkoj školi u Majdanpeku i kulirnaski tehničar u Srednjoj školi “Branislav Nušić” u Sokobanji. Jedno odeljenje otvoreno je u knjaževačkoj Gimnaziji i jedan smer,  trgovački tehničar u Srednjoj školi “Sveti Sava” u Kladovu.  
Sve škole, koje budu smatrale da su oštećene, moći će da ulože prigovor, a ministar prosvete ima diskreciono pravo da o tome odluči, što će znati pre upisa u narednu školsku godinu.
„Broj učenika, koji će konkurisati za upis je 1966, a mesta ima za pet posto više u odnosu na taj broj. Međutim, interesantno je da postoji potreba u ovom kraju za zanatima, za odeljenja trećeg stepena školovanja,  iako kod dece nema interesa za te smerove“, kaže Dragoslav Marić, načelnik Školske uprave u Zaječaru.
[iframe frameborder=“0″ width=“600″ height=“338″ src=“//www.dailymotion.com/embed/video/x2qy6b2″ allowfullscreen ]
Plan upisa u srednje škole, 21. maj 2015… by rtvbor

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *