Planovi opštine Majdanpek za 2020.godinu 

MAJDANPEK – Opština Majdanpek je u novu, 2020. godinu ušla sa velikim infrastrukturnim planovima, koji će biti realizovani iz lokalnog, ali u još većem iznosu, sredstvima republičkog budžeta.

Najveća investicija odnosi se na dogradnju i rekonstrukciju gradske toplane, koja bi od naredne grejne sezone trebalo da počne rad sa novim kotlom na drvnu sečku. Vrednost ovih radova, koje će finansirati Republika, je 400 miliona dinara.

Pored toga, u ovoj godini, u planu su radovi na pristaništu kod lokaliteta „Lepenski vir“ koji će trajati dve godine i koštati oko tri miliona evra.

Osim infrastrukturnih radova u Majdanpeku i Donjem Milanovcu, radiće se i po selima opštine Majdanpek. U planu je završetak radova na domovima kulture u Rudnoj Glavi, Vlaolu i Debelom Lugu“, kaže Dragan Popović, predsednik Opštine Majdanpek

Jedan od značajnijih poslova je svakako i izmeštanje zelene pijace u Majdanpeku, koja će sa sadašnje lokacije, zbog dogradnje gradske toplane, biti preseljena na mesto zvano „Bangladeš“.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *