Po okončanju grejne sezone počeo remont u majdanpečkoj toplani

MAJDANPEK – Zbog neuobičajeno hladnog vremena tokom druge nedelje aprila, grejna sezona u Majdanpeku završena je petnaest dana kasnije, zvanično 1. maja.

Nadležni u Javnom komunalnom preduzeću za proizvodnju i isporuku toplotne energije „Majdanpek“ proteklu grejnu sezonu ocenjuju kao uspešnu, s obzirom na to da nije bilo značajnijih proboja na toplovodnoj mreži, a samim tim nije bilo ni dužih prekida u isporuci toplotne energije.

Za nešto više od šest meseci utrošeno je oko 3300 tona mazuta, što je za nekoliko stotina tona više od uobičajenog proseka, dok je stepen naplate usluga daljinskog grejanja ostao na prosečnom nivou od 86 procenata“, kaže Ljiljana Stanković, rukovodilac tehničke službe u  JKP „Majdanpek“ i poziva korisnike usluga daljinskog grejanja, a njih je u Majdanpeku oko 2400, da tokom leta provere grejna tela i instalacije u svojim stanovima, kako sa početkom nove grejne sezone ne bi došlo do curenja i drugih nepredviđenih okolnosti, za koje, inače, toplana nije nadležna.

Istovremeno, sa završetkom ove grejne sezone, radnici toplane počeli su remont kotla, koji će ostati u funkciji i nakon početka rada novog postrojenja na drvnu sečku i služiće za dogrevanje u slučaju izuzetno niske temperature.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *