Poboljšanje uslova za predškolce u tri borska sela

BOR – Ostvarivanje što boljih uslova za život dece i odraslih u selima, presudni su ostanak onih koji žive u ovim mesnim zajednicama u svojim domovima i sprečavanje iseljavanja.

Kako bi u narednom periodu obezbedili pre svega deci što bolje uslove za rad, predstavnici kompanije „Rakita” i Fondacija “Novak Đoković”, potpisali su u Beogradu Ugovor o donatorstvu kako bi se istražile mogućnosti za unapređenje predškolskih ustanova u selima Brestovac, Metovnica i Slatina u opštini Bor.

Ugovor predstavlja prvi korak ka realizaciji projekta usmerenog ka ruralnim područjima borske opštine, kako bi se mališanima starosti do pet godina omogućili bolji uslovi za boravak u obdaništima i kreativno obrazovanje. 

Na ovaj način kompanija Rakita i u 2018. godini nastavlja da doprinosi lokalnoj zajednici, ovog puta u partnerstvu sa Fondacijom “Novak Đoković” koja pomaže deci u socijalno ugroženim sredinama u Srbiji.

Cilj Fondacije je da se deci iz socijalno ugroženih sredina omogući da rastu, da se igraju i da se razvijaju u stimulativnom, kreativnom i bezbednom okruženju, istovremeno učeći da poštuju druge i brinu o svojoj okolini, kažu u Fondaciji „Novak Đoković“.

Kada je reč o administrativnim poslovima u realizaciji ovog vrednog projekta, kompanija Rakita i Fondacija Novak Đoković očekuju dobru saradnju sa lokalnom samoupravom u Boru jer je delatnost predškolskog obrazovanja i vaspitanja od neposrednog društvenog interesa i ostvaruje se kao javna služba ne teritoriji Opštine Bor.

Poboljšanje uslova za predškolce u tri borska sela, 17. januar 2018. (RTV Bor)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *