Počela da radi specijalizovana web platforma putevi vina „Duh Balkana“

ZAJEČAR – U istočnoj Srbiji je najstarije urbano naselje u Evropi, ovde su rimski imperatori gradili palate a moderni graditelji krotili Dunav. Ovde je prava netaknuta priroda, planine spremne za avanture, banje za opuštanje, a pećine za istraživanje, i dobra vina, kakva se prave u ovom regionu nastaju iz ljubavi i strasti i mogu se ocenjivati samo sa strašću. Tako je nastala i ova platforma.

Naš region spada među najpoznatije po proizvodnji vina i tradicija je duga. Mi imamo saradnju po pitanju puteva vina i sa kolegama iz Bugarske i sa njima smo kroz nekoliko projekata zajedno napravili i prekograničnu asocijaciju koja je regionalnog karaktera, koja se zove „Duh Balkana“ i koja se bavi promocijom puteva vina, a sve u želji da valorizujemo taj potencijal i da ga učinimo dostupnim turistima“, kaže Vladan Jeremić, direktor RARIS-a.

Jeremić dodaje i da na platformi „Duh Balkana“ možete saznati sve o putevima vina „Duh Balkana“, možete besplatno koristiti online mape i upoznati glavne znamenitosti i atrakcije. Ovde su predstavljene najbolje vinarije, restoran i objekti smeštaja i još mnogo toga.

Mi smo to pokušali da rešimo tako što smo postavili ovu platformu koja sadrži predloge osam različitih puteva vina i za svako od tih puteva smo se potrudili da damo detaljan predlog glavnih znamenitosti i atrakcija koje se mogu videti, zatim koje su to vinarije koje treba posetiti ili čija vina treba probati, u kojim restoranima treba da se ruča i u kojim smeštajnim objektima treba odsesti i tako dalje. Specifičnost platforme je u tome što je ona na tri jezika: srpskom, bugarskom i engleskom i predstavlja, kao što sam već pomenuo, pokušaj da turizam našeg regiona približimo i našim, ali i stranim turistima, kad situacija sa koronom prođe“.

Naporan rad, posvećenost i znanje, sve je to potrebno da bi se stvorilo dobro vino. Isto to bilo je potrebno i da se stvori ova web platforma. Posetite prvo nju na web adresi wineroutesob.com, a onda, informisani, krenite putevima vina istočne Srbije i zapadne Bugarske.

 

 

 

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *