Počela dezinfekcija zaječarskih sela natrijum hipohloritom

ZAJEČAR – Radnici Javno komunalnog preduzeća „Timok održavanje” u subotu i u nedelju dezinfikovali su devet zaječarskih sela sredstvom „natrijum hipohlorit“, koji, prema rečima nadležnih, nema nikakvog uticaja na životinje, kao ni na zdravlje ljudi. U vreme takozvanog „policijskog časa“, dezinfikovano je i jedno od najvećih zaječarskih sela Veliki Izvor.

Neli Nikolić, poverenik zaječarskog Štaba za vanredne situacije ističe da se nada da će uskoro ponovo biti dezinfikovane ulice i najavljuje i uključenje lične mehanizacije meštana Velikog Izvora.

Iskoristio bih priliku i da se zahvalim zaječarskom „Vodovodu“, Delta agraru i Gradskoj upravi Zaječar što smo mogli profesionalno da izvršimo dezinfekciju. Nadam se da će uskoro opet biti dezinfikovane sve ulice, a mi ćemo uključiti i našu poljoprivrednu mehanizaciju i ubuduće ćemo vršiti dezinfekciju i sami”, istakao je Neli Nikolić, koji je i predsednik Mesne zajednice Veliki Izvor.

Prema rasporedu preduzeća, u subotu su dezinfikovane i ulice u Jelašnici, Koprivnici, Maloj Jasikovi, Dubočanu i Glogovici, a u nedelju, dezinfekcija je obavljena i u Metrišu, Brusniku, Klenovcu i Tabakovcu.

Dezinfekcija seoskih ulica biće nastavljena i u narednom periodu, a spisak ostalih zaječarskih sela, biće naknadno objavljen.

 

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.