Počela isplata 15 hiljada dinara jednokratne novčane pomoći Grada Bora

0

Od 16. oktobra, kada je raspisan javni poziv za dodelu jednokratne novčane pomoći od 15 hiljada dinara, podneto je 15 hiljada 324 zahteva. Isplata je počela danas, a na račune građana koji žive na teritoriji Grada Bora, podneli su zahtev u propisanom roku i ispunili uslove, novac će biti uplaćen najkasnije u narednih nedelju dana.

BOR – Danas je počela isplata jednokratne novčane pomoći od 15 hiljada dinara svim porodicama koje su podnele zahtev i očekuje se da će biti realizovana u narednih nedelju dana.Iz lokalnog budžeta je i ove godine opredeljeno 240 miliona dinara kako bi se pomoglo svim domaćinstvima koja žive na teritoriji Grada Bora.

Grad Bor i ove godine odvaja finansijska sredstava iz lokalnog budžeta za finansijsku podršku domaćinstvima, i ovo je druga godine zaredom, jer smo prošle godine izdvojili sredstva za seoska domaćinstva i ona koja se ne greju na gradsko centralno grejanje. Ove godine je to promenjeno i svako domaćinstvo na teritoriji grada Bora dobiće jednokratnu finansijsku pomoć. Ova mera je predviđena za sva domaćinstva kako bi se predstojeći praznici mnogo lakše i lepše proveli. Suština je da se deluje na mikro nivou, na gradskom, lokalnom nivou, tako što će tim novcem porodice kupovati na pijaci od naših poljoprivrednika ili u malim lokalnim trgovinama, pa će onda biti uslova da se i plate u tim radnjama radnicima povećaju, na taj način se podiže finansijski kapacitet lokalnog stanovništva. Tako će se ta sredstva ponovo vratiti u budžet i taj novac se vrti unutar grada. Mislim da ovo što radimo pokazuje zrelost i odgovornost svih nas i siguran sam da ćemo ovako nastaviti i narednih godina da vodimo računa o našim sugrađanima“, rekao je Aleksandar Milikić gradonačelnik Bora.

Centar za socijalni rad u Boru je 16. oktobra raspisao javni poziv i predvideo određene uslove pod kojima su domaćinstva mogla da ostvare pravo na jednokratnu novčanu pomoć od 15 hiljada dinara. Procedura je bila jednostavna, a podneto je 15 hiljada 324 zahteva.

Kao i prethodne godine bilo je pokušaja zloupotreba iako smo putem medija objašnjavali proceduru i izlazili u susret svima tokom rešavanja nedoumica, pa je od ukupnog broja blizu 300 zahteva bilo neispravno. Danas počinje isplata i građani mogu da očekuju da će u narednih nedelju dana svima biti uplaćen novac na račun. Moram da napomenem da je Grad Bor jedini grad na teritoriji Republike Srbije koji je budžetom opredelio sredstva za ovakve namene“, rekla je Jelena Ristić, direktor Centra za socijalni rad u Boru.

Do kraja 2023. godine  očekuje se i podela paketa sa osnovnim životnim namirnicama i higijenskim sredstvima socijalno ugroženim domaćinstvima, najavljeno je na konferenciji za novinare u gradskoj kući.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *