Restrikcija vode u Krivelju i Brezoniku

BOR – Javno komunalno preduzeće „Vodovod“ uvelo je restrikcije snabdevanja vodom za meštane mesnih zajednica Krivelj i Brezonik u Boru. Razlog je smanjenje kapaciteta na izvorištu u Krivelju, a restrikcije će potrajati do stabilizacije i povećanja kapaciteta na ovom izvoru.

BOR – Deo meštana mesne zajednice Krivelj je nekoliko dana bio bez vode. U borskom Vodovodu kažu da je razlog za to smanjena izdašnost izvorišta u Krivelju koji je sa prosečnih 30 litara u sekundi tokom leta zbog suše spao na četvrtinu odnosno na pet do osam litara u sekundi. Sa ovog izvorišta snabdevaju se mesne zajednice Krivelj i Brezonik.

Kako bi svi stanovnici ovih naselja ravnomerno imali vodu u borskom Vodovodu kažu da su bili prisiljeni da uvedu restrikcije. Prema planu u vremenskom periodu od 21:00 do 06:00 časova vode neće biti za naselja Brezonik, Brezonik Bare, za površinski kop Veliki Krivelj i flotaciju Veliki Krivelj. U vremenskom periodu od 06:00 do 21:00 čas restrikcija važi za naselja Kamenolom Krivelj, Šeret, Mali Krivelj, Kriveljsku Banjicu, Subovac i pogon površinskog kopa Cerovo, dok će u periodu od 22:00 do 05:00 časova restrikcija važiti za selo Veliki Krivelj.

Ovakav sistem je pokazao rezultate kažu u Vodovodu, svi potrošači imaju ravnomerno snabdevanje vodom, a restrikcije će se nastaviti do stabilizacije izvorišta u Krivelju, s obzirom na to da zbog konfiguracije terena ne postoji mogućnost snabdevanja ovih potrošača sa drugih izvorišta.

 

.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *