Počela skijališna sezona na Kraljevici u Zaječaru

ZAJEČAR – Zaječar je verovatno jedini grad u Srbiji, a i šire koji poseduje uređenu skijašku stazu sa žičarom na samom obodu grada, na samo pet minuta od centra grada. Skijaši, borderi i deca jedva su dočekali da sneg padne, da žičara počne da radi i da se staza pripremi za njih.

Pomoćnik direktora JKP „Timok održavanje“, Vice Lalić, istakao je da Skijalište radi u skladu sa merama koje je doneo Krizni štab grada Zaječara, a za koje su nadležni zaposleni u „Timok održavanju“ koje gazduje ski stazom.

Mere se odnose na korišćenje maske, šala. Takođe smo u obavezi da organizujemo sam rad skijališta tako što će skijaši morati da budu na razmaku od po dva metra i da po jedan skijaš bude na žičari, drugim rečima da poštuju propisanu fizičku distancu.“

Lalić dodaje da su dve noći pred otvaranje radili topovi za veštačko osnežavanje, i da je tabačem uređena staza. Osnežavanje će se obavljati i nadalje, svake noći kada to vremenski uslovi dozvole, a da bi sve funkcionisalo bilo je, prema njegovim rečima, neophodno da se uradi još mnogo toga.

Mogu da kažem da smo mi i ove godine radili remont svih topova i tabača. Ove godine smo dobili i sertifikat Tehničkog fakulteta u Boru o bezbednosti žičare, tako da mogu slobodno da kažem da smo u potpunosti pripremljeni za ovu sezonu skijanja na Kraljevici.“

Prvog dana rada ski staze, skijanje je bilo besplatno, od danas, radnim danima će cena karte biti 250 dinara, dok će vikendom iznositi 350 dinara. Radno vreme skijališta je svakog dana od 14 do 22 sata dok god vremenski uslovi to dozvole, odnosno, dok ima snega.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *