Počela zamena toplifikacionih cevi u Boru

BOR – U Boru će do sredine avgusta biti zamenjana toplifikaciona mreža u dužini od oko 600 metara na dve lokacije. Zamena dotrajalih cevi je počela u delu Ulice „Devete brigade“, a ukupna dužina je 350 metara. Ova deonica je od izuzetnog značaja za potrošače u delu Četvrte i Pete mesne zajednice, jer će završetkom investicije grejanje biti kvalitetnije u oko 500 stanova.

Na ovoj deonici ćemo povećati prečnik cevi, a time će i grejanje biti bolje u Ulici „Devete brigade“ od broja šest do 26, i u delu Pete mesne zajednice. Tu imamo povezanih desetak podstanica“, rekao je Desimir Miljković, tehnički direktor u borskoj „Toplani“.

Dosta pritužbi na kvalitet grejanja prethodnih godina bilo je i u starom delu Bora, kod Pravoslavne crkve. Zbog toga će i na ovoj deonici biti zamenjeno 260 metara cevi. Iako je pre tri godine rekonstruisan još kilometar toplifikacione mreže, to ni iz bliza nije dovoljno, s obzirom na njenu dužinu i starost.

Zamenićemo kilometar i po cevi, a ukupna dužina je 35 kilometara. To je, dakle, samo četiri posto, a da bi grejanje bilo osetnije bolje neophodno je bar 30 odsto. Za to nam je potrebno nekoliko miliona evra“,dodao je Miljković.

Vrednost radova  na ove dve lokacije je 255.000 evra, a glavni izvođač je Preduzeće za puteve Zaječar. Završetkom ove investicije u borskoj „Toplani“ će biti realizovan kompletan projekat, u vrednosti od milion i 720.000 evra, koji je finansirala nemačka razvojna Ka eF Ve banka.

Počela zamena toplifikacionih cevi u Boru, 15. maj 2017. (RTV Bor)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *