Počeli prijemni ispiti na borskom Tehničkom fakultetu

BOR – Kandidati koji su se prijavili za upis na Tehnički fakultet u Boru počeli su polaganje prijemnih ispita. U zavisnosti od toga za koji predmet su se odlučili, polaganje je organizovano 29. i 30. juna. Prvog dana na prijemni ispit su izašli kandidati koji su prijavili fiziku i osnove ekonomije, za koju je, kao i prethodnih godina, vladalo najveće interesovanje, dok se drugog dana polažu matematika i hemija.

U prvom upisnom roku na borski fakultet prijavilo se 70 kandidata, što je približan broj kao i prošle godine. Najveće interesovanje studenti su pokazali za industrijski menadžment, njih 36, zatim za rudarsko i tehnološko inženjerstvo po 16 i za metalurgiju dva. Posle polaganja prijemnih ispita, na osnovu ukupnog broja bodova, biće izrađena preliminarna, zatim i konačna rang lista kandidata, a upis će biti organizovan od 13. do 15. jula.

S obzirom na to da na Tehničkom fakultetu u Boru ima mesta za ukupno 200 studenata na budžetu i 40 samofinansirajućih i u drugom upisnom roku u septembru biće mesta na svim programima.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.