Počeli pripremni radovi za asfaltiranje ulica u 12 zaječarskih sela

ZAJEČAR – Potpunu rekonstrukciju dve ulice i jedne raskrsnice u Velikom Izvoru počela je firma Štrabag. Prema rečima predsednika MZ Veliki Izvor, Nelija Nikolića, poslednjih godina u putnu infrastrukturu u ovom selu uloženo je dosta, a asfaltirane su i neke ulice koje to do sada nikada nisu bile.

U poslednje četiri godine asfaltirali smo pet ulica koje su od velikog značaja za meštane Velikog Izvora. Ovih dana počelo je asfaltiranje još dve ulice i jedne raskrsnice u Velikom Izvoru. Radi se o Jakšićevoj ulici u gornjem kraju sela i o ulici 7. juli u donjem delu sela, kao i raskrsnici na uglu ulica Nikole Pašića i Moše Pijade.”

U Velikom Izvoru se radi i takozvana „Belgijska pruga“, koja je osim za Velikoizvorce, značajna i za meštane Donje Prlite, ali i svih onih koji na tom potezu od oko pet kilometara imaju parcele, vikendice i kuće. Osim Velikog Izvora, gradonačelnik Zaječara Boško Ničić je najavio i asfaltiranje u još 11 zaječarskih sela.

Počinje asfaltiranje u 12 sela, u zavisnosti od veličine sela i ulica, ima od 300 do 700 metara svaka koju ćemo potpuno rekonstruisati. To ne znači krpljenje rupa, već potpuno asfaltiranje ulica. To ćemo nastaviti u proleće sledeće i svake naredne godine. Očekujemo da do 2025.godine sve seoske ulice koje nisu obnavljane nekoliko decenija, budu obnovljene.”

Kako je najavljeno, u Velikom Izvoru će u prvoj fazi, potpuno biti rekonstruisane dve ulice. Jedna u dužini od 430 metara i druga u dužini od 400 metara, kao i raskrsnica ulica Nikole Pašića i Moše Pijade. Radovi će biti završeni do sredine meseca, biće ugrađeno 480 tona asfalta i 450 kubika tucanika, a vrednost radova procenjena je na oko 6,5 miliona dinara.

U drugoj fazi, na proleće, radiće se i ulica Oslobođenja, kod seoske Pošte i vrtića “Izvorčić”.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *