Počelo čišćenje vodotokova

BOR-Na teritoriji Grada Bora, nakon više decenija,  počelo je čišćenje vodotokova drugog reda. Potoci i rečice su u veoma lošem stanju, u njima je puno raznovrsnog otpada koji  izaziva izlivanje i velike poplave.

Obaveza kao grada je da sprečimo izlivanje reka. Ne smemo da dozvolimo da zbog zakrčenja kanala cela područja budu poplavljena“, rekao je Aleksandar Milikić, gradonačelnik Bora.

Slična je situacija i na Beljevinskoj reci desetak kilometara, udaljenoj od Zlota. Zbog velike količine otpada voda je izliva iz korita, poplavljuje kuće, odnosi puteve.  Na teritoriji Grada Bora, posebno u seoskim sredinama,na žalost, veliki je broj takvih vodotokova.

Imamo šest prioritetnih vodotokova koje ćemo završiti do kraja godine“, dodao je Milikić.

Čišćenje vodotokova je u svakom slučaju prioritetan zadatak grada Bora, jer kad se reke izlivaju nema svrhe uređivati okruženje, a uzaludno je i nasipati puteve rizlom. Voda sve odnese, zato i apel meštanima.

Apelujem na meštane vode računa gde bacaju otpad, jer o zaštiti okoline moramo samo da brinemo“, posebno je naglasio Aleksandar Milikić.

Do kraja godine borski komunalci planiraju da očiste prioritetne vodotokove  i to u Zlotu, Šabanovcu, Šarbanovcu Timok, Donjoj Beloj Reci i Slatini.

Počelo čišćenje vodotokova, 7.decembar 2018.(RTV Bor)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *