Počelo obeležavanje „Borine nedelje“

0
BOR – Iza imena velikog pisca, Bore Stankovića, u borskoj Gimnaziji odškolovane su generacije i generacije uspešnih ljudi. Tokom sedam decenija, koliko ova obrazovna ustanova postoji, mnogo se toga promenilo, škola se razvijala, suočavala sa svakodnevnim problemima i društvenim zbivanjima, pratila razvoj i funkcionisala u skladu sa aktuelnim potrebama đaka. Ipak, ni do danas nije se promenio entuzijazam profesora i učenika, volja da školu predstavljaju u najboljem svetlu, a zatim uporno i vredno nastave kroz život, oslanjajući se na stabilnu osnovu stečenu tokom gimnazijskih dana. Gimnazija „Bora Stanković“ u Boru ove godine obeležava 70 godina postojanja i uspešnog rada. Svečanom akademijom u sali Doma kulture počelo je obeležavanje „Borine nedelje“.
Profesori i učenici podsetili su se davnih dana, profesora koji su školu otvorili, kao i onih koji su tu do nedavno predavali. Osim imena profesora čiji je rad temelj ove obrazovne ustanove, čula su se i imena najuspešnijih đaka kojima su dodeljene prigodne nagrade. Ovom prilikom gimnazijalci su se sa profesorima zahvalili i široj društvenoj zajednici na svakodnevnoj pomoći i podršci, pa su predstavnicima lokalne samouprave, RTB-a i javnih preduzeća i ustanova dodeljene zahvalnice. U okviru „Borine nedelje“, gimnazijalci će u četvrtak u Narodnoj biblioteci predstaviti i školski časopis „Naša reč“ i održati koncert „Svet je naš“.

[iframe src=“//www.dailymotion.com/embed/video/x2kcviy“ width=“600″ height=“450″ frameborder=“0″ allowfullscreen=“allowfullscreen“ ]

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *