Počelo obeležavanje Dana studenata na TF-u u Boru

BOR – Ovogodišnje Dane studenata Tehnički fakultet u Boru obeležiće sadržajnijim obrazovnim i kulturnim programom, ali i sportskim takmičenjima. Centralna manifestacija je tradicionalni Dan otvorenih vrata koji na dan studenata 4. aprila počinje u podne, u amfiteatru fakulteta prezentacijom o radu ove visokoškolske ustanove.

Nakon toga od 14 do 16 sati srednjoškolci završnih razreda posetiće Studentski centar u Boru i Zoo vrt. U 16 sati budući studenti obićiće Muzej rudarstva i metalurgije, od 18 sati biće u prilici da vide i izložbu i predstavu 16. po redu Skoka preko kože u holu bioskopa Zvezda, koji predstavlja prijem rudara u časnu rudarsku struku“, kaže prof. dr Nada Štrbac, dekan Tehničkog fakulteta u Boru.

U okviru dana otvorenih vrata budući studenti moćiće da pogledaju i projekciju animiranog filma i izložbu mladog borskog umetnika Mihajla Dragaša „Smrt majke Jugovića“ u Muzeju rudarstva i metalurgije od 19 časova.

Mi smo najpre manifestaciju namenili srednjoškolcima iz Bora, a zatim smo je proširili na ceo Borski upravni okrug. Ove godine će osim učenika završnih razreda Borskih i srednjih škola iz Borskog okruga prisustvovati i đaci iz srednje škole iz Žitorađe. Oni će moći da se informišu o svim studijskim programima koje imamo, a imajući u vidu da razmatramo uvođenje novog studijskog programa koji bi se bazirao na informacionim tehnologijama, takođe će biti upoznati i sa našim planovima za budućnost“, dodala je prof. dr Nada Štrbac, dekan Tehničkog fakulteta u Boru.

U okviru programa Borska prosveta za radost Dečijeg sveta, u Narodnoj biblioteci 5. aprila biće organizovano poetsko veče, a dan kasnije i sportska takmičenja. Oba programa su humanitarnog karaktera, a prikupljeni novac biće doniran dečjem odeljenju Opšte bolnice u Boru.

Počelo obeležavanje Dana studenata na TF-u u Boru, 3.april 2019. (RTV Bor)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *