Počelo obeležavanje meseca mladih u Boru

Nizom manifestacija i u Boru se obeležava mesec mladih. U gradu postoji nekoliko organizacija koje se, između ostalog bave problemima i potrebama omladine, a njihovi predstavnici su u Domu omladine i Kancelariji za mlade. Novi Savet za mlade je danas ozvaničen, a najvažniji zadatak u narednom periodu je izrada Lokalkog akcinog plana za mlade, koji će biti osnova za sve programe i projekte u narednih nekoliko godina.

BOR – Konstitutivnom sednicom Saveta za mlade, u Boru je počelo obeležavanje meseca mladih. Članovi Saveta su pojedinci i predstavnici lokalnih organizacija mladih, a njihov cilj unapređenje položaja omladine u gradu. U Boru je u toku izrada Lokalnog akcionog plana za mlade, strateškog dokumenta koji će u naredne četiri godine predvideti sve aktivnosti i mere za sveobuhvatan razvoj ove populacije. On će biti predložen na usvajanje odbornicima Skupštine Grada Bora na narednoj sednici, kako bi bio u primeni od sledeće godine, a biće formirane i fokus grupe koje će se konkretnije posvetiti problemima i potrebama mlade generacije.

Obeležavanje meseca mladih u Boru počinje organizovanjem filmskih večeri, a završava se rekreativnom biciklističkom vožnjom ulicama grada i trasom Crnovrške pruge. Sastavni deo programa su i radionice i predavanje posvećeno omladinskom preduzetništvu.

U okviru obeležavanja meseca mladih, a u Danu otvorenih vrata u Policijskoj upravi Bor, Kancelarija za mlade i Dom omladine organizovali su posetu ovoj državnoj instituciji.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.