Počelo prijavljivanje budućih brucoša na borskom Tehničkom fakultetu

BOR – Na Tehničkom fakultetu u Boru počeo je prvi upisni rok za školsku 2021/22 godinu. Budući studenti će imati mogućnost da potrebna dokumenta za upis predaju do 26. juna, a nakon toga biće urađene liste prijavljenih kandidata, dok će polaganje prijemnih ispita biti organizovano 29. i 30. juna.

Broj studenata koji mogu da upišu jedan od četiri studijska programa isti je kao prethodne godine – 240, od kojih je predviđeno 200 studenata koji se školuju na teret budžeta i 40 samofinansirajućih. Prošle godine završena je reakreditacija studijskih programa, rudarstva, metalurgije, tehnološkog inženjerstva i industrijskog menadžmenta, kroz koju su osavremenjeni pojedini predmeti koje će brucoši slušati od oktobra kada počinju predavanja.

Na borskom Tehničkom fakultetu očekuju da će se na jedinu visokoškolsku ustanovu koja spada pod Beogradski univerzitet, a nije smeštena u Beogradu, ove godine upisati barem isti broj studenata kao prethodne godine kada je borski fakultet upisalo nešto više od stotinu brucoša.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *