Počinje 15.Festival arheološkog filma

BOR- Na  15.Festivalu arheološkog filma, koji se organizuje u Muzeju rudarstva i metalurgije u Boru od 24.do 30.januara,  biće prikazano 12 filmova, šest iz Srbije, tri iz Egipta, po jedan iz Crne Gore, Italije i ostvarenje u koprodukciji Srbije i Australije.

Tematika je različita, a filmovi će biti prilazani po hronologiji događaja. Na početku su ostvarenja sa tematikom iz praistorije, a na kraju borska publika će moći da pogleda one iz srednjovekovnog perioda. Festival će otvoriti filmovi iz Crne Gore „Praistorija nikšićkog kraja“ i iz Srbije „Borđoš,7000“, rekao je Igor Jovanović, arheolog u Muzeju rudarstva i metalurgije u Boru.

I ove godine broj filmova je na nivou proseka, ali veoma je važno da su   u njima  prikazana najnovija istraživanja i to u poslednjih nekoliko godina.

Filmovi će za građanstvo biti prikazivani svakoga dana od 18,30, a reprize vikendom i po završetku festivala. Projekcije će biti organizovane i za učenike osnovnih i srednjih škola u zavisnosti od smene i tematike filmova.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.