Počinje Evropsko prvenstvo u streljaštvu u Azerbejdžanu

Na Evropskom prvenstvu u disciplinama malokalibarskog programa, u Bakuu, u Azerbejdžanu, reprezentaciju Srbije zastupa 12 strelaca koji su je predstavljali i na Evropskom prvenstvu vazdušnim oružjem, u martu, u Mariboru. Za razliku od Slovenije, gde je osvojeno čak deset medalja, u ovim disciplinama je potrebno odbraniti bar nekoliko, čime bi se ostalo u streljačkom vrhu. Istovremeno sa Evropskim prvenstvom, u Bakuu se održavaju i kvalifikacije za Olimpijske igre mladih 2018. godine, u Buenos Ajresu, a Srbiju predstavlja petoro strelaca vazdušnom puškom.

U disciplini malokalibarski, odnosno sportski pištolj, standardnoj dvadesetpetmetarskoj disciplini malokalibarskog programa, u reprezentaciji su Zorana Arunović iz Crvene Zvezde, Bobana Veličković iz kluba Bor 030 i Jasmina Milovanović iz Smedereva. U stručnom štabu reprezentacije za discipline pištolja su Jasna Šekarić, Goran Mikec i Jelena Arunović. Zorana Arunović je početkom jula vratila titulu državnog prvaka u ovoj disciplini, nakon dve godine u kojima je uzastopno pobeđivala Bobana Veličković. I pored velikog napretka u ovoj disciplini, Boranki je ona i dalje znatno teža od dve olimpijske i standardno dobre nastupe u preciznom delu paljbe moraće da dopuni koncentrisanom brzom paljbom, čiji ritam često obara i najiskusnije takmičare. Srpski strelci već su ovog leta nastupali u Azerbejdžanu, ali u Gabali, gde je na programu bilo takmičenje u Svetskom kupu, a ovog puta su na šampionatu Evrope koje se održava svake neparne godine. Drugu polovinu 2017. Damir Mikec ponovo je dočekao na prvom mestu na svetu na listi za vazdušni pištolj, a u prvih deset su još Dimitrije Grgić, u dve discipline, Milutin Stefanović i Andrea Arsović, i Zorana Arunović i Bobana Veličković, koje su četvrta i deveta na svetu u disciplini vazdušni pištolj.

Reprezentacija Srbije na Evropskom prvenstvu takmiči se od subote do narednog petka, a zvanični nastup ženskog dela tima u disciplini pištolja biće u sredu i četvrtak, u preciznom delu paljbe i u petak, kada su na program takmičenja u brzoj paljbi i veliko finale, u koje će osam najuspešnijih na starom kontinentu.

Počinje Evropsko prvenstvo u streljaštvu u Azerbejdžanu, 21. jul 2017. (RTV Bor)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.