Počinje kampanja “Neka ostane lično”

SRBIJA – Počinje kampanja promovisanja prava na zaštitu podataka o ličnosti i rada institucije poverenika pod nazivom „Neka ostane lično“. Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti Milan Marinović je rekao da je najvažnije da građani saznaju kako da, ukoliko posumnjaju da se podaci ne obrađuju na zakonit način, ostvare pravo da ih zaštite.

Govoreći o obraćanju povereniku, Marinović je objasnio da se građani najviše žale na ugroženu bezbednost podataka kod rukovaoca podacima i da pišu pritužbe Povereniku koji ima različite mogućnosti. Jedna je da se praktično informiše o tome da li je do toga došlo, da li se obrađuju podaci, a sledeći korak je da izvrši inspekcijski nadzor. Postoje i ovlašćeni inspektori koji mogu da kontrolišu po pitanju zaštite podataka o ličnosti svakoga ko u državi vrši obradu podataka, istakao je Marinović.

Kampanja promovisanja prava zaštite podataka o ličnosti sprovodi se uz podršku Misije OEBS-a, počinje danas, napravljeno je pet promotivnih spotova koj će se emitovati na televizijama sa nacionalnom frekvencom, ali i na Televiziji Bor.

 

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *