Počinje sezona skijanja i klizanja u Boru

BOR – Zimska turistička sezona, postavljanje klizališta i puštanje u rad skijališta na Crnom Vrhu ove godine kasni gotovo mesec dana. Razlog za to je najviše administrativne i pravne prirode, ali će ljubitelji zimskih sportova ipak moći da uživaju i ove sezone u klizanju i skijanju. Klizalište se postavlja na platou ispred ustanove Sportski centar, a na skijalištu su u toku završne provere žičare, dok su obe staze utabane i spremne za skijaše.

„Posle likvidacije Borskog turističkog centra koje je do prošle godine brinulo o klizalištu i skijalištu, imali smo pravnih i administrativnih problema, zbog čega je postavljanje klizališta i uređenje skijališta počelo nešto kasnije. Te probleme smo u saradnji sa lokalnom samoupravom prevazišli, počeli smo postavljanje klizališta na platou ispred Sportskog centara i očekujemo da će tokom vikenda biti spremno. Slično je i sa skijalištem na Crnom Vrhu gde su utabane velika i mala staza, navukli smo sneg tamo gde je bilo potrebe, žičare su praktično spremne i očekujemo da i ono počne da radi tokom vikenda. Lokalna samouprava je pripremila i iznenađenje za korisnike, pa će ove sezone i skijanje i klizanje za korisnike biti besplatno. Radno vreme klizališta biće od deset do 22 sata, a kada je temperatura u plusu od 14 do 22, dok će skijalište raditi svakog dana dok to uslovi dozvoljavaju od 10 do 16 sati.“ – kaže Milan Ilić, direktor Ustanove Sportski centar Bor.

Ove godine sezona na zatvorenim bazenima je bila dobra, kao i temperatura u malom i velikom bazenu, ali je pre nekoliko dana temperatura vode u velikom bazenu pala na 22 stepena celzijusa. Problem sa grejanjem je rešen tako da se brzo očekuje porast temperature u njemu.

„Imali smo mali pad temperature u velikom bazenu koja se spustila na 23 stepena. Bio je problem sa izmenjivačem toplote, ali smo to sanirali u saradnji sa JKP Toplana i očekujem da će za dva do tri dana temperatura porasti na 25 stepeni, koliko je bilo do pre nekoliko dana.“, naglašava Milan Ilić.

Rad zatvorenih bazena, klizališta i skijališta biće svakako najznačajniji za osnovce i srednjoškolce koji će moći potouno da ih koriste tokom zimskog raspusta koji počinje sredinom naredne nedelje.

 

Počinje sezona skijanja i klizanja, 27. januar 2017. (RTV Bor)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *