SRBIJA – Školska godina za osnovce i srednjoškolce u Srbiji počinje sutra, 3. septembra. Učenici će u narednoj školskoj godini imati četiri raspusta – jesenji, zimski, prolećni i letnji, a kalendarom obrazovno-vaspitnog rada za osnovne škole prvo polugodište završava se 31. januara 2019. godine.

Drugo polugođe počinje 18. februara i završava se 31. maja iduće godine za učenike osmog razreda, odnosno 14. juna za učenike od prvog do sedmog razreda.

Prvu kratku pauzu – jesenji raspust, učenici će imati već u novembru i taj raspust trajaće četiri dana od 9. do 12. novembra.

Zimski raspust za učenike u Srbiji podeljen je u dva dela. Prvi deo počinje u četvrtak, 3. januara, a završava se u utorak, 8. januara 2019. godine. Neradni će biti i 1. i 2. januar. Drugi deo zimskog raspusta počinje u petak, 1. februara, a završava se u četvrtak, 14. februara 2019. godine. Na zimski raspust se nadovezuje i Dan državnosti, te će tako drugo polugođe početi 18. februara. Prolećni raspust počinje u utorak, 30. aprila i traje do 3. maja.

Za učenike osmog razreda predviđeno je da probni završni ispit polažu 12. i 13. aprila, a završni ispit polagaće u ponedeljak, utorak i sredu 17, 18. i 19. juna.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *