Podeljena mišljenja Borana o uvođenju kovid propusnica

BOR – Lekari u Srbiji upozravaju da je epidemiološka situacija vrlo ozbiljna, a na današnjem zasedanju republičkog Kriznog štaba doneta je odluka o uvođenju kovid propusnica. U zemljama koje već primenjuju ovu praksu, mešljenja građana su podeljena. U Boru takođe ima građana koji su za ali i protiv uvođenja kovid sertifikata.

Preležala sam koronu i mislim da je pametno da se uvedu kovid propusnice“, „ Nije neophodno uvođenje kovid propusnica, ne slažem se sa tim“, „Vakcinisan sam i meni je sve jedno da li će ih uvesti“, „Da, mislim da su u ovom trenutku zaista potrebne“, kažu građani Bora u anketi Tv Bor.

Kovid propusnice u Srbiji će se, prema rečima premijerke Ane Brnabić, primenjivati samo posle 22 sata, a biće obavezne za klubove, restorane, svadbe i žurke, odnosno za sve ugostiteljske objekte u zatvorenom prostoru.

Premijerka je istakla da kovid propusnice neće imati fotografiju, već će kovid redari i druga ovlšćena lica moći da zatraže na uvid lični dokument sa fotografijom uz propusnicu, ličnu kartu, pasoš ili drugi zvanični dokument.

Kovid propusnice koje se uvode, ne podrazumevaju samo dokaz o vakcinaciji, već i PCR test ne stariji od 72 sata, antigenski test ne stariji od 48 sati i potvrdu o preležanom korona virusu ne stariju od sedam meseci, objasnila je premijerka, a za strance će biti potreban digitalni Eusertifikat ili sertifikat one zemlje sa kojom Srbija ima potpisan ugovor o priznavanju o sertifikatima. Prema njenim rečima, sertifikat će moći da se pokazuje u papirnom obliku ili digitalnom formatu preko mobilnog telefona.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *