“Podeljena sreća dva puta je veća”, slogan ovogodišnje Dečije nedelje

0

BOR – Stihovima najpoznatijeg dečijeg pisca Jovana Jovanovića Zmaja ,Podeljena sreća dva puta je veća”, kao sloganom počelo je obeležavanje Dečije nedelje. Cilj je da se skrene pažnja na uslove u kojima deca žive odnosno da se uradi sve što je potrebno da oni imaju srećno detinjstvo, kako u porodici, tako i u društvu generalno, da se promovišu njihova prava, ali i obaveze, kao i da se ukaže na značaj obrazovanja i pravilnog vaspitanja dece od najranijeg uzrasta. Tradicionalno i Predškolska ustanova „Bambi“ u Boru priključila se obeležavanju dečije nedelja nizom aktivnosti. Programom je, između ostalog, predviđena i likovna radionica za predškolce. Mališani su i ovog puta pokazali da su im bojice i flomasteri omiljeni vid iskazivanja maštovitosti i kreativnosti.

Zbog epidemiološke situacije, ali i nepovoljnih vremenskih prilika, Predškolska ustanova „Bambi“ u Boru, je ovogodišnji program posvećen Dečijoj nedelji koncipirala na drugačiji način u odnosu na prethodne. Ove godine nema manifestacije na platou Doma kulture, već su organizovane radionice po vaspitnim grupama. Izostalo je i gostovanje dečijih pozorišta, ali su obezbeđene snimljene dečije pozorišne predstave.

Deca svoja osećanja i pogled na svet prvo oslikavaju, a potom o tome govore. Iz njihovh crteža se može mnogo videti i saznati i to nam često u našem radu koristi kada im pristupamo“, istakla je Katarina Bugarinović, stručni saradnik PU „Bambi“ u Boru.

Ova nacionalna manifestacija predstavlja uspešan model saradnje države, različitih civilnih i strukovnih organizacija, i povezivanja svih važnih aktera u zaštiti dečjih prava, pa se očekuje da se njena uloga iz godine u godinu unapređuje.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *