BOR – Borska lokana samouprava obezbedila je 37 protivgradnih raketa koje su tokom vikenda raspodeljene  protivgradnim stanicama u borskoj opštini. Pošto na ovom području ima 11 aktiviranih stanica svakoj je pripalo po tri, odnosno četiri rakete, što će prema očekivanjima biti dovoljno za završetak ovogodišnje sezone.

„Mogu da naglasim da će lokalna samouprava i za narednu godinu nastojati da opredeli sredstva, da li kroz program za razvoj poljoprivrede ili neki drugi način,za kupovinu raketa i za stimulaciju strelaca. Takođe bi istakao da smo za 2016.godinu kroz programe  i Fond za razvoj poljoprivrede imali planirana sredstva  za kupovinu protivgradnih raketa, ali  smo po nalogu nadležnih ministarstava , koja daju saglasnost na programe, to morali da uklonimo, jer nije bilo dozvoljeno da lokalna samouprava to finansira“ – rekao je Aleksandar Micić, član Veća Opštine Bor.

Micić, takođe, ističe da se  od nadležnih ministarstava, ipak, očekuje saglasnost  na ove dve mere,  kako bi na vreme obezbedili dovoljan broj  raketa i strelaca i narednu protivgradnu  sezonu u borskoj opštini  dočekali što spremnije. Iz opštinskog budžeta za nabavku 37  raketa za ovu sezonu izdvojeno je milion i 200 hiljada dinara.

Raspodeljene protivgradne rakete , 30. avgust 2016. (RTV Bor)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.