MAJDANPEK – Izvršni odbor Sindikata rudara Rudnika bakra Majdanpek doneo je odluku da u potpunosti podrži napore za očuvanje pune stabilnosti i kontinuiteta u radu i poslovanju preduzeća i kompanije RTB Bor.

Ovaj sindikat pruža punu podršku rukovodstvu RBM-a i RTB-a Bor da se preduzetim merama štednje i kontrole troškova prevaziđu i savladaju aktuelne teškoće u poslovanju jer je to najvažniji interes radnika.

Rudarski sindikat Majdanpeka ogradio se istovremeno od aktivnosti istoimenog sindikata u Boru jer je on izgubio reprezentativnost, a to je potvrdila i nadležna državna komisija, kaže se u saopštenju.

Od poslovodstva RTB-a Bor i rukovodstva RBM-a i od državnih organa ovaj sindikat je zatražio pomoć u izradi deobnih bilansa sredstava, kako bi sindikat u Majdanpeku dobio sredstva koja mu pripadaju. Takođe, doneta je i odluka o približavanju nekom od reprezentativnih republičkih sindikata, da bi se očuvali ugled i reprezentativnost, kaže se u saopšenju Izvršnog odbora Sindikata rudara Rudnika bakra Majdanpek.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *