Podsticaji u stočartsvu

SRBIJA – Na osnovu  novog Pravilnika o uslovima i načinima ostvarivanja prava na podsticaje u stočarstvu, koji je počeo da se primenjuje od prvog januara,  podnosilac zahteva za tov svinja, ostvaruje pomoć najviše za 10.000 grla tovnih svinja. Prava na podsticaje imaju pravna lica, preduzetnici i fizička lica, nosioci komercijalnog porodičnog poljoprivrednog gazdinstva, a ostvaruju ih na osnovu zahteva koji  podnose Upravi za agrarna plaćanja. Zahtev za ostvarivanje prava na podsticaje uovoj oblasti  trebalo bi da podnesu  od prvog januara, do 15.  oktobra pod uslovom da su grla predata klanici ili izvezena u periodu od prvog oktobra prethodne do kraja septembra ove godine.

Uz zahtev za podsticaje u stočarstvu  za grla predata klanici, podnosi se prijemnica za otkupljena grla overena od strane klanice i nadležnog veterinarskog inspektora i kopija uverenja o zdravstvenom stanju životinja, overene od strane nadležnog veterinarskog inspektora.

Izuzetak je 2016. godina, jer podsticaji za tov stoke mogu da se ostvare ako se podnese zahtev za ostvarivanje prava od 1. januara do 15. oktobra i ako su grla predata klanici ili izvezena u periodu od 1. januara do 30. septembra . U Borskom okrugu, rekli su nam u Poljoprivredno savetodavnoj službi u Negotinu, veoma mali broj stočara je zainteresovan za ove podsticaje, jer  na ovom području nema većih klanica tako da su primorani da stoku prodaju nakupcima od kojih ne mogu da dobiju neophodnu dokumentaciju.

[iframe frameborder=“0″ width=“480″ height=“270″ src=“//www.dailymotion.com/embed/video/x3mx9nm“ allowfullscreen ]
Podsticaji u stočartsvu, 17. januar 2016… by rtvbor

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *