BOR-Blizu 20 poljoprivrednih proizvođača na području Bora potpisalo je rešenja o dodeli subvencija za kupovinu mašina za prihranu i zaštitu bilja, za mužu, čuvanje i hlađenje mleka i  za preradu voća. Poljoprivrednici su zadovoljni i ovom merom  lokalne samouprave, tim pre jer im se vraća 60 odsto vrednosti mašine.

Za ove tri podsticajne mere iz gradskog budžeta izdvojeno je tri miliona i 300 hiljada dinara. Odmah nakon potpisivanja rešenja novac će biti  uplaćen na račune poljoprivrednih proizvođača.

 „Za prskalice je izdvojeno tri miliona dinara, laktofriz i muzilice 800 hiljada dinara i mašinu za preradu voća milion i po dinara. Novac za ove mere još uvek  nije utrošen . U toku je konkurs za sadnice voćaka i vinove loze“, rekao je Ljubiša Repedžić, član Gradskog veća u Boru.

Od ukupno 25 miliona dinara, koliko je iz gradskog budžeta u ovoj godini izdvojeno za sve podsticajne mere, do sada je utrošeno više od  polovine novca. U planu je da naredne godine  za subvencionisanje poljoprivredne proizvodnje Grad Bor izdvoji 40 miliona dinara.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.