BOR-Nadležne inspekcije grada Bora pojačale su aktivnosti zbog sve učestalijih namernih  prekršaja nesavesnih građana.  Usled paljenja guma zbog sakupljanja i prodaje metalnih delova u naselju Zmajevo izbio je požar koji je brzo ugašen zahvaljujući brzoj intervenciji vatrogasaca. Intervenisali su i radnici Policijske uprave i inspektori zaštite životne sredine.

Požar je bio veliki, zagađenje vazduha, takođe. Radi se o paljenju gumenih delova sa metalom. Verovatno su nelegalno izneli iz RTB-a da bi metal prodavali kao sekundarnu sirovinu. Nismo mogli da utvrdimo ko je to palio, ali ćemo pojačati kontrolu otkupljivača sekundarnih sirovina, rekao je Dragan Štrbac, načelnik Odeljenja za inspekcijske poslove.

Sve češće vandali takođe odnose saobraćajne znakove, u dečijim parkićima uništavaju rekvizite.

U parkiću na Drugom kilometru neko je polomio kompletnu vrtešku. Grad Bor ulaže dosta novca u sanaciju parkića, ali nesavesni građani ih uništavaju. Isto, takođe, na putu Šarbanovac-Šarbanovac Timok neko je sklonio sa puta saobraćajnu sigalizacija za zabranu prolaza,tako da je doveo u opasnost sve ljude koji tu nameravaju da prođu, istakao je Štrbac.

Zbog ovakvog ponašanja inspektori su odlučni u preduzimanju svih  zakonom predviđenih mera. Važno je da u tome i istraju, jer protiv lopova i vandala, kojih je na žalost sve više, nema drugih efikasnijih načina.

Pojačane aktivnosti inspekcije, 8. avgust 2018. (RTV Bor)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *