Pojedini delovi Bora i okolnih sela u mraku

0

BOR-Broj primedbi na uličnu rasvetu u delovima Bora i okolnim selima od avgusta je u porastu. Na pregorevanje sijalica, ali i na veće kvarove. najviše se žale žitelji naselje Staro i Novo selište, Petar Kočić i Metalurg. Neki delovi su, kažu, u potpunom mraku što je poseban problem, upravo u zimskom periodu. Glavni razlog za ovaku situaciju  je što preduzeća Fortuna“ i „Jeftović“, kojima je povereno održavanje rasvete, nisu obavljala adekvatno  poverene zadatke, kaže Nebojša Janošević, načelnik Odeljenja za planiranje i razvoj.

Postoji mnogo naloga koje smo davali ovim firmama da rešavaju, a meštani su i dalje  nezadovoljni osvetljenjem. Mislim da je problem u njihovoj organizaciji. Iz tog razloga mi smo odlučili da raskinemo ugovor sa njima“, ističe Janošević.

Nakon što je raskinut ugovor sa postojećim, odmah je podnet zahtev da se održavanje javne rasvete poveri drugom izvođaču radova.

Naš predlog je da te poslove poverimo borskom Vodovodu. Zahtev je već upućen u skupštinsku proceduru“, dodao je Nebojša Janošević.

Da bi problem rasvete u Boru počeo da se rešava neophodno je, takođe, da  stručni nadzor, zadužen za zamenu postojeće led rasvetom, koja je pre nekoliko meseci završena u Boru, što pre dostavi tačan broj neispravnih svetiljki. Očekuje se da će kompletna situacija na terenu biti poznata tokom naredne nedelje.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *